Bolagsalliansen

Utrikesgruppen.se – ambassadservice och utrikesrelaterade tjänster

Nyhet

Denna artikel är publicerad med föremålet att beskriva Utrikesgruppens arbete i Sverige och utomlands. Utrikesgruppen är en organisation som har till föremål för sin verksamhet att hjälpa svenska medborgare i olika ärendet som rör utlandet. Förutom att hjälpa och skydda svenska medborgare skapar organisationen bland annat goda relationer mellan ambassader, myndigheter och företag. Genom att främja turism, erbjuda utrikesrelaterade produkter och tjänster har svenskar tillgång till ett viktigt verktyg när de behöver det.

Verksamheten tillhandahåller ett representantsprogram vilket är ett socialt nätverk av representanter till andra länder. Samtliga representanter har god kännedom om sitt land och kan hjälpa svenskar genom sina starka referenser i landet. Olika internationella uppdrag och spännande samarbeten kan tilldelas. Läs mer om representantsprogrammet här.

Svenskar är ett nyfiket folk och reser väldigt mycket. Det betyder att svenskar finns på många olika platser i världen. Vissa har flyttat medan andra semestrar. När det finns så många svenskar utomlands är det viktigt att Utrikesgruppen har sin organisation och andra representanter som företrädare i andra länder eller länken mellan svenskar och myndigheter i utlandet. Svenskar tar kontakt med Utrikesgruppen bland annat för konsulära eller juridiska ärenden.

Utrikesgruppens förbindelser med ambassader, länder företag och organisationer bidrar till Sveriges utveckling och möjligheter utomlands. Tillsammans med Utrikesgruppen tillför samarbetspartners den kunskap och erfarenhet de har från sina egna områden. Genom att sammanföra olika kulturer med svenskt intresse i fokus stärks Sveriges varumärke i utlandet. Utrikesgruppen delar svenska värderingar om hållbarhet, socialt ansvar och tillgänglighet för alla – vilket också marknadsförs i andra länder.

Utrikesgruppens publikationer

Sverige har många olika internationella överenskommelser med andra stater och internationella organisationer. Samtliga avtal berör svenska både direkt och indirekt. Det är av stor betydelse att rätt information skickas ut till svenskar som ska få möjlighet att förhålla sig till internationella bestämmelser.

På webbplatsen kan läsare kan ta del av viktig reseinformation. Här finns information om visum, nyheter, publikationer, dokument och andra ämnen som berör utlandet. Du kan också ta del av pressmeddelanden här.

Utrikesrelaterade tjänster och produkter

Ta del av Utrikesgruppens alla tjänster. Här erbjuds viktiga tjänster som ambassadservice, internationella läkarintyg, hjälp och råd till svenskar utomlands.

Andra tjänster är apostille stämpel på dokument som ska visas upp till myndigheter i andra länder. Översättningar till nästan alla språk. Här kan du kontrollera om du har eller kan få ett medborgarskap genom en så kallad medborgarskapsutredning. Vidare kan du beställa fullmakt när du ska köra utomlands med ett lånat fordon.

Genom olika samarbeten kan Utrikesgruppen erbjuda internationell transport och spedition. Boka frakt av fordon till andra länder eller flyg med privatjet till vald destination. Du kan även boka flygtransport med privatflyg till dig och ditt husdjur.

Ta del av andra informationstjänster som EU:s sanktionskarta, alla länder lista med landsprofiler eller gå in på alla tjänster här för att ta del av hela utbudet.

Nytt för i år är internationella läkarintyg i samarbete med läkare

Utrikesgruppen erbjuder resenärer att genomgå hälsoundersökning och läkarintyg när det är ett krav från andra länder, företag och organisationer. Genom det nya bokningssystemet kan patienter enkelt boka tid online.

För att boka tid för läkaring intyg > gå in på boka.utrikesgruppen.se

Läkarintyg som erbjuds:

  • Läkarintyg för visum
  • Läkarintyg för utlandsstudier
  • Läkarintyg för avbokad resa
  • Läkarintyg för sjöfolk
  • Läkarintyg för adoption
  • Läkarintyg för fallskärm

Författare: Martin Olsson

Vi finns till för Sveriges alla företagare och backar upp våra anslutna företag till 100%

Anslut ditt företag och alliera dig med oss!

Vi erbjuder massor av tjänster till våra anslutna företag. Se vad vi erbjuder och hur vi kan backa upp dig och ditt företag.