Bolagsalliansen

Ska du åka utomlands eller på semester med en lånad bil? Viktigt meddelande

Nyhet

Är det dags för semester utomlands där  du kommer att låna en bil från en anhörig eller bekant. Läs mer här då.

Nu i semester tider vill man kanske åka utomlands med en lånad eller hyrd bil. Det finns viktiga saker att tänka på. Vi hjälper till och reder ut vad du som lånar ett fordon (bil) behöver tänka på.

Först och främst. Fordonet eller bilen är inte din. Blir du kontrollerad av myndigheter i andra länder så vill de veta om du har rätt att framföra fordonet för att på så sätt kontrollera om exempelvis fordonet får föras ut från landet d.v.s Sverige (Om fordonet eller bilen är registrerat i det landet).

Vidare vill man även kontrollera om du har rätt att framför fordonet utomlands på det sätt som du gör samt under vilken tidsperiod du får göra det av ägaren till fordonet (bilen) tillsammans med avreseort och destinationsort.

Förbered din resa. Se till att få ett skriftligt medgivande från ägaren av bilen eller fordonet samt ta med handlingen under tiden du lånar bilen utomlands.

Beställ en fullmakt för utlåning av fordon utomlands. Du kan snabbt och enkelt beställa en fullmakt för utlåning av fordon som ska framföras utomlands hos Utrikesgruppen; Utrikesgruppen finns till för dig som behöver hjälp i olika ärenden som rör utlandet. Handlingen visar att du har rätt att framföra bilen eller fordonet som beskrivs i fullmakten. Fullmakten gäller på det sätt som du beskriver i fullmakten, d.v.s att du har rätt att åka utomlands med någon annans bil som du lånar. Du uppger bl.a ägarens namn, vem som ska köra bilen eller fordonet, under vilken tidsperiod bilen ska köras utomlands, från och till vilket land. Fullmakten är väl dokumenterad och beställs snabbt och enkelt här.

Du kan välja att få fullmakten som styrker att du för köra lånade bilen utomlands levererad enligt expressmetoden eller enligt normal leverans tid. Fyll i beställningsformuläret samt uppge vilken e-postadress fullmakten om utlåning av bil utomlands ska levereras till.

Glöm inte att underteckna handlingen.

Vi finns till för Sveriges alla företagare och backar upp våra anslutna företag till 100%

Anslut ditt företag och alliera dig med oss!

Vi erbjuder massor av tjänster till våra anslutna företag. Se vad vi erbjuder och hur vi kan backa upp dig och ditt företag.