Bolagsalliansen

SEO / sökmotoroptimering med Bolagsalliansen – Så gör du

Nyhet

Sökmotoroptimering / SEO = synas och höras på internet. Hur går det till och hur gör man?

Att synas och höras på internet och oftast pratar man då om att synas på Google är i princip ett måste om man vill utöka sin verksamhet. Vill man göra det själv så går det givetvis att göra en hel del men du ska då veta att optimera sin egen hemsida med enbart ord man önskar synas på hos Google oftast inte räcker. Du behöver tänka till några extra gånger då. Vad gör din hemsida så speciell? Varför ska din hemsida sökmotoroptimeras bättre än konkurrenternas hemsida när ni förmodligen försöker optimera sajten med samma ord och på samma sätt utan att ta till de där extra SEO knepen som behövs.

Sökmotoroptimering tar tid – ha tålamod. Att optimera sin sajt och tro att man ska hamna på plats 1 i Googles sökresultat när man söker på exempelvis ordet SEO händer inte över en natt. Det krävs tid, energi och även att läsarna som bl.a du är just nu  ska tycka att läsningen är intressant och att denna SEO guide gav dig något att jobba på.

Så vilka SEO tips kan vi på Bolagsalliansen börja med att ge dig helt kostnadsfritt? Häng med. Många tar betalt för dessa tips.

Vi har mycket hjälp du kan få i ämnet sökmotoroptimering dock ska du redan nu veta att du behöver lägga tid. Inte lite tid utan mycket tid på SEO.

Vi låtsas att du äger domännamnet SEO.se

Vi kan låtsas att du har en sajt med domännamnet  SEO.se och vill då att när potentiella kunder söker på ordet SEO så ska din hemsida hamna högst upp i Googles sökresultat. Du kanske också vill att den sajten ska hamna högst upp i Googles sökresultat när man söker på ordet sökmotoroptimering.

Gör inte de vanliga SEO misstagen

Vi kan börja med att förklara de flesta misstagen man gör och det är att man på sin webbplats kanske skriver ordet SEO och sökmotoroptimering överdrivet mycket utan att det faktiskt är en intressant läsning och då kommer de flesta att stutsa ut från din sajt rätt omgående vilket då gör att Google uppfattar det som att din sajt är ointressant vilket det faktiskt också är och du hamnar längre ned i Googles sökresultat för att till slut inte synas alls. Gör inte misstaget att upprepa dig med samma ord ha bra content istället och upplys dina läsare om saker och ting som är nytt för dessa. Inte gammal tråkig information. Du kan inte lura Google. Vi pratar om detta lite längre ned.

Sitt på bra servrar inte billiga rostiga servrar 

Vidare är det super viktigt att sitta på bra servrar eller webbhotell. Idag sitter de flesta av oss fastklistrade på våra mobiler och när sajter laddar segt stänger vi helt enkelt ned sidan och gör en ny google sökning på ordet SEO för att hitta information från annan aktör. Lägg därför ned både pengar och tid på att hitta ett bra och stabilt webbhotell. Inte något skruttigt som kostar 29 kr i månaden. Man betalar då för tjänster som inte kommer hjälpa dig att ta ordet SEO till toppen av Googles sökresultat. Sajter ska ladda snabbt som fan. Inte segt. Jag personligen drar från en sajt om den laddar på mer än 3-4 sekunder. Jag ger upp helt enkelt. I min internetvärld ska allt gå fort. SEO ska gå super fort.

Nu när du har en snabb sajt vad mer kan man göra för att snabba på sökmotoroptimeringen? 

CACHE stavas det. Kör med cache. Cache lagra allt. Allt som går att cache lagra ska du cache lagra. För sig som inte vet vad cache är så har du här en snabb beskrivning: cache är en kopia av senast använda data, eller ofta använda data, som temporärt mellanlagras i ett snabbt minne för att kunna återanvändas i framtiden.

Har du cache aktiverat så snabbar du upp din sajt ytterligare och dina besökare är glada och du kan då fortsätta med de nästa stegen i din sökmotoroptimering för SEO tar aldrig slut. Det är ett kontinuerligt arbete som måste uppdateras ofta. 

Nu då. Jag har en snabb sajt varför är inte min sajt  sökmotoroptimerad?

Som jag skrev i början av denna artikel så behöver du ha tålamod samt lägga ner mycket tid på din sökmotoroptimering.

Dela på internet, Facebook, Twitter det kan hjälpa din SEO planering 

Att dela din sajt på internet och få andra uppmärksammade på att din sajt existerar är ett mycket bra och gratis alternativ till att upplysa andra om att din sajt nu finns med i leken och vill bli sökmotoroptimerad. Överdriv dock inte. Ingen vill se samma sak om och om igen. Det kan faktiskt förvärra din sökmotoroptimering om du överdriver och delar samma sajt varje dag.

Få andra sajter att skriva om din webbplats. Mycket länkar som pekar mot din sajt hjälper din SEO! Även om sajtägare tackar nej till att dela din sajt så vet dessa nu om att du existerar. Även det hjälper din sökmotoroptimering 

Detta är kanske inte så lätt att få sajtägare att skriva om din sajt och definitivt inte alltid gratis. Men gör ett försök och ge inte upp. Det finns många som kommer att tacka nej till att skriva om din sajt och eller dela den vidare. Men du har inte förlorat något i och med att sajtägarna tackar nej till ditt förslag. Du har nämligen faktiskt också vunnit SEO poäng då dessa med 99% säkerhet faktiskt också besökt din sajt och läst lite grann. Detta ger dig även sökmotoroptimerings poäng.

Betala för att andra ska skriva om din sajt = SEO poäng

Kontakta bloggare och be dessa att skriva om din sajt på det sätt som passar dig bäst. Att betala för sig går oftast snabbast och ger bäst resultat för din sökmotoroptimering.

Betala en SEO byrå = mycket goda resultat.

En SEO byrå sysslar med sökmotoroptimering varje dag och kan alla trix i boken. Med trix så menas det att SEO byrån vet hur man får till sökmotoroptimering på bästa möjliga sätt och kan lägga ner den tid som krävs för att få resultat. Visst det kostar att betala för SEO men det kommer samtidigt öka dina chanser till att synas och höras ner på internet vilket då ger mer intäkter till den verksamhet du driver.

Är du intresserad av att få bra SEO hjälp från proffs så kom i kontakt med oss så hjälper vi dig vidare. Tänk på att allt tar tid. Internet har nu funnits i många år och det är många som konkurrerar om att hamna högt upp i Googles sökresultat resultat tillsammans med dig.

Vi avslutar med att det inte går att lura Google. Google är förmodligen den absolut smartaste sökmotorn som finns och har funnits. Hade det gått att lura Google som många tror att det går att göra så hade vi förmodligen inte varit de som ständigt kämpar om att få synas i Googles sökmotor. Vi hade då konkurrerat istället om att få driva en egen sökmotor.

Författare: Martin Olsson

Vi finns till för Sveriges alla företagare och backar upp våra anslutna företag till 100%

Anslut ditt företag och alliera dig med oss!

Vi erbjuder massor av tjänster till våra anslutna företag. Se vad vi erbjuder och hur vi kan backa upp dig och ditt företag.