Bolagsalliansen

Jag ska köra utomlands med en lånad bil?

Nyhet

När du kör någon annans bil i/till bl.a utlandet så kan du komma att avkrävas ett tillstånd för detta – ett tillstånd även kallat för Brukarkort

När man kör en bil som är registrerad på annan person eller företag i bilregistret och ska ta med sig bilen utomlands så finns det givetvis en hel del att tänka på. Många poliser med andra myndigheter i andra länder kontrollerar om du har rätt att föra ut bilen ut Sverige men också om du har rätt att få bruka bilen.

Beställ ett Brukarkort för fordon om du ska köra någon annans bil i/till utlandet. Ett brukarkort kallas även ibland för intyg/fullmakt att få köra bil utomlands.

Ett sådant brukarkort gäller för dig som ska köra en bil som du själv inte äger. Ett Brukarkort är juridiskt också faktiskt ett tillstånd, intyg samt fullmakt för dig att lagligt få köra en bil du själv inte står som registrerad ägare för.

Beställ ett brukarkort här – gäller för dig som kör någon annans bil

Ett brukarkort beställs snabbt och enkelt på webbplatsen som sedan levereras tryggt till din e-postadress som du uppger i beställningen. Fyll i det stegvisa formuläret för att kunna erhålla ett brukarkort.

Beställ Brukakortet i god tid före avresa (ett jurdiskt tillstånd, fullmakt samt intyg att få köra någon annans bil)

Om du planerar att köra utomlands med en bil eller annat fordon som inte är ditt (annan person eller företag står som registrerad ägare) kan du ha med dig ett brukarkort för fordon som bevisar att du har tillstånd att få bruka bilen genom. Brukarkortet bevisar att du har fått tillstånd att få köra bilen.

I utlandet kan myndigheter och andra kontrollerande organisationer komma att avkräva föraren på ett brukarkort för att styrka att man har juridisk rätt att få bruka en bil som ägs av någon annan. Många länder ser mer allvarligt på detta och ser det som en självklarhet att man ska kunna styrka rätten att få bruka annans bil.

Beställ ett brukarkort här – gäller för dig som kör någon annans bil

Brukarkort.se – vi hjälper till

För att underlätta utlandskörning av bil som ägs av annan hjälper vi på Brukarkort.se till med att framställa brukarkort. Det är enkelt att beställa ett brukarkort hos oss som du sedan tar med dig under resans gång. Förslagsvis kan du förvara brukarkortet i handskfacket i bilen alternativt annan lämplig plats.

Kör någon annans bil tryggt utomlands utan att hamna i problem

Hos oss beställer du brukarkortet tryggt och enkelt för att sedan på förfrågan av utländska myndigheter kunna uppvisa att du har laglig rätt att bruka och köra någon annans bil både i Sverige och utomlands.

Brukarkort är en känd handling som igenkänns.

Brukarkortets (fullmaktens) innehåll

Brukarkortet innehåller bland annat information om fordonet, märke och registreringsnummer samt information om vem som ska framföra fordonet och vem som är den riktiga ägaren av fordonet.

Brukarkort som även är ett juridiskt tillstånd eller fullmakt ges ut på engelska samt svenska i ett och samma dokument för att den ska vara läsbar och gångbar i hela världen. Alla länder accepterar givetvis det engelska språket.

Information

En fullmakt för utlandskörning av någon annans fordon (BRUKARKORT) är som vi uppgett ett juridiskt dokument som visar att du som lånar bilen, mc:n eller annat fordon har rätt att brukar fordonet utomlands d.v.s att du får tillåtelse att köra en bil (fordon) utomlands som inte är ditt eget fordon.

I tillståndet (Brukarkort) sammanställer vi de uppgifter du lämnar i beställningsformuläret och skickar sedan dessa uppgifter till dig i en PDF-fil som ägaren av fordonet behöver underteckna. Du skriver sedan ut fullmakten och tar den med dig i bilfärden.

Beställ ett brukarkort när du kör en bil utomlands som inte är din egen

Du fyller i uppgifterna i formuläret och sedan framstället vi ett brukarkort för bil till dig som sedan mejlas till den e-postadress du uppger i formuläret. 

Beställ ett brukarkort här – gäller för dig som kör någon annans bil

Författare: Martin Olsson

Vi finns till för Sveriges alla företagare och backar upp våra anslutna företag till 100%

Anslut ditt företag och alliera dig med oss!

Vi erbjuder massor av tjänster till våra anslutna företag. Se vad vi erbjuder och hur vi kan backa upp dig och ditt företag.