Bolagsalliansen

Inbjudan migrationsverket – så gör du

Nyhet

När en släkt eller vän till dig behöver visum för att besöka Sverige måste du först bjuda in personen. Det gör du med en inbjudningsblankett. Handlingen ska du beställa och sedan skicka till den person som ska besöka dig. Besökaren ska i sin tur ha med sig inbjudningsblanketten inför visumansökan och lämna in handlingen till svenska ambassaden, generalkonsulatet eller representant för Sverige i det landet besökaren befinner sig.

En inbjudan är ett krav från Migrationsverket oavsett om besökaren ska vistas i Sverige maximalt 90 dagar eller för besök längre än 90 dagar. Du ska fylla i inbjudan och sedan skicka till den du vill bjuda in om personen ansöker om visum. Skriv under handlingen och skicka till besökarens e-postadress.

Kom ihåg att du inte kan ansöka om själva visumet till besökaren. Det måste personen göra själv. Du måste bjuda in besökaren. Du ska även lämna i andra handlingar och dokument som krävs.

Vem kan du bjuda in till Sverige

Du har möjlighet att bjuda in valfri person till Sverige. Exempel på personer som du kan bjuda in är:

  • Mor och far
  • Dotter och son
  • Fru och man
  • Släkt
  • Övrig familj
  • Vän
  • Flickvän och pojkvän

Så skaffar du inbjudningsblanketten

Du kan läsa mer om hur du ska göra för att skaffa inbjudningsblanketten här. Läs igenom informationen noggrant och fyll i samtliga uppgifter som krävs. När du har fyllt i alla uppgifter kommer du att få handlingen skickad till dig.

Ladd ner inbjudningsblanketten här.

Skriv ut och skriv under inbjudningsblanketten. När du har signerat handlingen ska du skanna dokumentet och skicka inbjudan till den som ska besöka dig.

Författare: Martin Olsson

Vi finns till för Sveriges alla företagare och backar upp våra anslutna företag till 100%

Anslut ditt företag och alliera dig med oss!

Vi erbjuder massor av tjänster till våra anslutna företag. Se vad vi erbjuder och hur vi kan backa upp dig och ditt företag.