Bolagsalliansen

Inbjudan Migrationsverket – inbjudan till Sverige

Nyhet

Om du ska bjuda in en person till Sverige behöver du fylla i Migrationsverket blankett för inbjudan online. Den person som ska besöka dig i Sverige ska lämna in inbjudan till svensk ambassad, konsulat eller representant i samband med visumansökan. Personen som ska besöka dig får inte resa in i Sverige innan inbjudan är godkänt. Här finns information om hur du beställer blanketten inbjudan till Sverige.

Tänk på att inbjudan blanketten är ett krav för personer som ska besöka Sverige och behöver visum. Du fyller i handlingen online och får det tillbaka ifylld som PDF-fil. Du ska sedan skicka inbjudningsblanketten till den person som ska besöka dig. Handlingen ska sedan lämnas in till den svenska ambassad, konsulat eller representant som handlägger ärendet.

Du väljer om personen ska besöka dig i mindre än 90 dagar eller för längre tid än 90 dagar. Inbjudan för mindre än 90 dagar är ”inbjudan inför ansökan om Schengenvisering”. Besök längre än 90 dagar är en annan process som är visum för längre tid än 90 dagar. Du använder dock samma formulär när du beställer inbjudan.

Beställ i god tid

När du ska bjuda in en person är det bra om du beställer en inbjudan i så god tid som möjligt i samband med visumansökan. Påbörja ansökan online och tänk på att ytterligare handlingar krävs som:

  • Kopia av id-kort, passhandling eller motsvarande som visar din identitet
  • Personbevis ”Inbjudan” som du beställer från Skatteverket och som inte är äldre än tre månader. Personbeviset behövs bara vid ansökan om visum, inte vid ansökan om uppehållstillstånd för besök
  • Dokument som visar dina uppgifter om inkomster och tillgångar, vilket gäller för dig eller den som betalar för den sökandes försörjning under besöket i Sverige (till exempel lönebesked eller kontoutdrag från banken för de senaste tre månaderna, pensionsbesked eller motsvarande).
  • Giltig reseförsäkring under besöket i Sverige är även det ett krav.

Migrationsverket Inbjudan online – så beställer du

Migrationsverkets inbjudanblankett kan du beställa online. Du fyller i samtliga uppgifter om dig och besökaren i ett formulär. När du har betalat får du handlingen skickad till din e-postadress.

  1. Klicka här för att beställa en inbjudan

Vi finns till för Sveriges alla företagare och backar upp våra anslutna företag till 100%

Anslut ditt företag och alliera dig med oss!

Vi erbjuder massor av tjänster till våra anslutna företag. Se vad vi erbjuder och hur vi kan backa upp dig och ditt företag.