Bolagsalliansen

Henna tatuering (Priser, kliniker med adress och historia)

Nyhet

Henna. Här beskriver vi närmare vad henna är, ursprunget av henna samt vart du kan beställa exempelvis en henna tatuering för olika ändamål som hennafest eller liknande. Vi hjälper till och ger dig de hennatips du behöver. Häng med nu i henna kulturen.

(Längre ned i artikel listar vi kliniker som erbjuder hennataturering)

Henna återfinns i många kulturer och har spridits sig till i princip hela världen. Vi börjar med lite frågor och svar gällande henna för att sedan lite längre ned ge dig som läsare rekommendationer på vart du kan beställa bl.a henna tatuering.

Lawsonia inermis: Bladen samlas in och torkas för att skapa hennapulver

Vad är henna gjort av? Då menar vi: Vad är henna för substans? Henna är ett rödbrunt färgämne som återfinns i ett grönt pulver. Henna är det arabiska namnet på busken Lawsonia inermis från vilket bladen insamlas och torkas. Busken har gulvita blommor, är inhemsk i de varma områdena från Östafrika till Nordaustralien men odlas numera vanligt även i andra tropiska trakter. Av roten, äkta alkannarot, får man vid sidan av garvämne ett brunrött färgämne henna. Blommorna kan användas som parfym eller för balsamering. Av fröna pressas en fet olja, som tidigare i Sudan användes för infettning av kroppen. Henna har använts framförallt i Asien, Mellanöstern och Afrika under tusentals år för att göra mönster på händer och fötter, men är i västvärlden mest känt som hårfärgningsmedel. Även på andra kroppsdelar förekommer det att man gör icke-permanenta tatueringar med henna.

Försäljning av hennapulver på marknad

Nu när vi har beskrivit lite vad henna är kommer vi till det många av våra läsare efterfrågar, nämligen vart man kan beställa en hennatatuering samt vilka priser man kan förvänta sig.

Hennatatueringar blir alltmer populära i Sverige och det finns nu ett stort antal hennakliniker som hjälper till med hennatatueringar. Priser anges oftast i antalet minuter eller timmar som arbetet ska utföras. Tänk på att henna priserna här är ungefärliga men priserna nedan är vad du kan förvänta dig att betala för en hennatatuering.

Henna tatuering med priser i Stockholm

Vi listar olika typer av henna tatueringar på kroppen med priser för dig som bor i Stockholm och vill boka in dig för en henna tatuering. Scrollar du lite längre ned så hittar du kliniker i Stockholm som erbjuder henna tatuering.

TjänstMinuterPrisexempel
Henna Tatuering30200 sek
Henna – Bröst60400 sek
Henna – Fötter60300 sek
Henna – Rygg90400 sek
Henna – Brow30500 sek
Henna fest30 5-10 pers 150 sek
3011-20 pers 140 sek
3021-30 pers 135 sek
3031- 40 pers 130 sek

Vilka henna tatuera kan vi på Bolagsalliansen rekommendera. Vi rekommenderar endast hennatatuerare som har goda omdömen online. Här nedan följer en lista på henna tatuering i Stockholm. Besök gärna deras egna insatgramkonton för hennainspiration samt referenser. Samtliga kliniker är även behjälpliga med att ordna henna för fester så kallad hennafest.

För att boka en hennatatuering så tar du kontakt med ovan kliniker och berättar närmare vad du önskar att få hjälp med. Klinikerna är dig behjälpliga och hjälper till med henna inspirationer samt annat nödvändigt du behöver hjälp med.

Henna tatueringar kan bokas för hos klinikerna enligt följande?

Privatkunder/företagskunder
Fester
Möhippor/svensexor
Event
Festivaler
Egna önskemål
Mässor
Marknader
Barnkalas
Bröllop
Och mycket mycket mer!

Vad behöver du tänka på när du ska hennatatueras? Det första du bör tänka på är att komma ren och fräsch med en torr hy så att hennatatueraren kan påbörja sitt arbete på allra bästa sätt

Hur lång tid tar en henna tatuering? Det beror helt på motiv samt hur stor henna tatuering du vill ha. En henna tatuering kan ta allt från 30 minuter till flera timmar. Det är dina egna henna önskemål som avgör hur lång tid det tar att bli klar med din henna tatuering.

Är du under 18 år och vill henna tatueras? Inga problem, det finns inga lagar eller regler som förbjuder dig att henna tatueras. Henna är inte permanent och försvinner således från kroppen inom cirka 2 veckor beroende på olika faktorer så som att om man önskar ha henna kvar på kroppen längre ska man inte skrubba så hårt på henna motivet under duschen.

Henna tatuering Stockholm. Här ser vi en hand med fina motiv
Henna bröllopsfest
Henna är även populärt i Marocko

Vi finns till för Sveriges alla företagare och backar upp våra anslutna företag till 100%

Anslut ditt företag och alliera dig med oss!

Vi erbjuder massor av tjänster till våra anslutna företag. Se vad vi erbjuder och hur vi kan backa upp dig och ditt företag.