Bolagsalliansen

Christofer Kärrdahl bluffade – misstänks nu för brott

Nyhet

Strategen Christofer Kärrdahl hos Transportstyrelsen misstänks för brott rapporterar Dagens Process

Den högt uppsatt tjänsteman Christofer Kärrdahl vid Transportstyrelsen har hamnat i blåsväder efter anklagelser om att ha spridit falska påståenden om företaget bakom Brukarkort för fordon genom en publicerad artikel på Transportstyrelsens webbplats.

Påståendena som riktades mot företaget och tjänsten brukarkort var bl.a. att dessa sysslar med bedrägeriverksamhet. Nu följer rättsliga efterföljder för Christofer Kärrdahl som sträcker sig bortom de nationella gränserna till att omfatta EU-lagstiftning.

Myndigheter som krossar den fria marknaden är ett hot mot rättssäkerheten i Sverige

Händelseförloppet tog sin början när tjänstemannen Christofer Kärrdahl använde sin position och myndighetens plattform för att medverka i en publicerad artikel full av grundlösa anklagelser mot företaget. Artikeln påstod att företaget var djupt involverat i bedrägerier och olagliga aktiviteter vilket inte bara skadade företagets rykte utan också dess affärsverksamhet och relationer med kunder och partners.

Svensk lagstiftning samt EU lagstiftning förbjuder myndigheter med dess anställda att störa den fria marknaden

Efterforskningarna har avslöjat att tjänstemannens agerande inte bara kan ha stridit mot svensk lag utan också mot EU:s regelverk som strikt reglerar myndigheternas verkan på den fria marknaden. Detta har lett till en att det just nu pågår en polisutredning där Christofer Kärrdahl nu misstänks för brott relaterade till dessa lagstiftningar.

Det blir allt viktigare att även faktakontrollera myndigheternas information

Denna incident har väckt debatt i om vi nu även behöver faktakontrollera den information som direkt kommer från våra myndigheter? Många anser att det är precis vad vi behöver göra, faktakontrollera och själv se till så att den information vi får faktiskt också är ärlig och korrekt.

Fallet har blivit ett avskräckande exempel på hur felaktig information och missbruk av position kan leda till allvarliga juridiska påföljder som samtidigt understryker vikten av noggrannhet och rättvisa i all kommunikation.

Förtroendet för myndigheter riskerar att raseras

Denna händelse är en påminnelse om att våra myndigheter måste ta ett större ansvar med grundläggande principer som måste upprätthållas inom alla sektorer, särskilt inom det offentliga där förtroende och trovärdighet är avgörande. Det står klart att alla anklagelser och påståenden, särskilt de som kan skada individer eller företag, måste granskas noggrant och stödjas av konkreta bevis för att upprätthålla rättssäkerheten och förtroendet för det offentliga systemet.

Det falska påståendet om Brukarkort som nu ligger till grund för den polisutredning som riktas mot Christofer Kärrdahl
Vad är ett brukarkort?

Brukarkort som finns att beställa online här är ett avtal och en fullmakt som reglerar ansvarsfördelning vid brukande av lånade fordon. Handlingen gäller både för privatpersoner och företag/organisationer/kommuner.

Ägaren av fordonet kan exempelvis:

  • avtala vem som betalar självrisk
  • avtal vem som betalar trängselskatt
  • avtal vem som betalar vägskatter
  • avtala vem som betalar parkeringsböter
  • avtala vem som betalar fordonsskatt
  • bestämma eventuella hyreskostnader
  • bevis på vem som får framföra någon annans fordon

Vi finns till för Sveriges alla företagare och backar upp våra anslutna företag till 100%

Anslut ditt företag och alliera dig med oss!

Vi erbjuder massor av tjänster till våra anslutna företag. Se vad vi erbjuder och hur vi kan backa upp dig och ditt företag.