Bolagsalliansen

Besöksförsäkring är ett krav för utländska besökare – beställ hos Utrikesgruppen

Nyhet

Utländska medborgare som ska besöka Sverige ska uppfylla försäkringskrav innan inresa. När en person ansöker om att få besöka Sverige och få ett visum krävs en besöksförsäkring. Försäkringen täcker kostnader upp till 30 000 euro om besökaren blir akut sjuk eller behöver transport till sitt hemland.

HÄR KAN DU SKAFFA OCH LÄSA MER OM BESÖKSFÖRSÄKRINGEN.

En besöksförsäkring blir giltig innan inresa till Sverige. Det innebär att köp av försäkringen måste ske innan besökaren reser in till Sverige. Tänk på att det endast är du som bor i Sverige som kan köpa försäkringen åt din besökare. Skaffa därför försäkringen i god tid.

På Utrikesgruppens webbplats kan du se hela tabellen över vilka krav på medicinsk försäkring som gäller för medborgare från andra länder. En besöksförsäkring kostar från 19 kr/dag och ger ett fullständigt skydd som finns enligt kraven.

Flesta medborgare från andra länder omfattas av försäkringskravet

Du kan läsa information om vad som gäller för medborgare som kommer från andra länder. De flesta omfattas av kravet på besöksförsäkring, medan andra starkt rekommenderas att ha en medicinsk försäkring. Som EU-medborgare blir en besöksförsäkring ett extra skydd om något skulle inträffa i Sverige.

Besöksförsäkringen gäller i Sverige och Schengen

När besökaren kommer till Sverige gäller besöksförsäkringen omgående. Till försäkringen ingår samma villkor om besökaren reser inom Schengen. Det vill säga, skulle personen bli sjuk eller vara med om en olycka i ett annat Schengenland gäller besöksförsäkringen även i det landet.

Ibland kan besökaren behöva uppvisa ett försäkringsintyg infor ansökan om visum. Försäkringsintyget ges ut automatiskt efter köpet. Det går också att fråga efter försäkringsintyget på begäran.

Författare: Martin Olsson

Vi finns till för Sveriges alla företagare och backar upp våra anslutna företag till 100%

Anslut ditt företag och alliera dig med oss!

Vi erbjuder massor av tjänster till våra anslutna företag. Se vad vi erbjuder och hur vi kan backa upp dig och ditt företag.