Bolagsalliansen

Areamätning – beställ en mätning av lägenhet

Nyhet

Det är vanligt att bostäder har en yta som inte överensstämmer med den angivna. Detta kan bero delvis på generösa mätnormer. Är din bostad större än vad den står angiven som kan du tjäna mycket pengar.

För att få extra klirr i kassan måste du först beställa en areamätning. För att säkerställa att antalet kvadratmetrar är korrekt är det viktigt att du använder en areamätare som efterföljer de nya mätbestämmelserna. När din lägenhet har blivit mätt och verifierad kommer ett mätbevis att skickas till dig.

Om lägenheten visar sig vara större än angivet har du direkt tjänat pengar på värdet av varje kvadratmeter. Om lägenheten exempelvis är fyra kvadratmeter större och priset per kvadratmeter är 50 000 kronor, innebär det en ökning med hela 200 000 kronor! Det är betydande intäkter som du kan generera. Allt som krävs är en liten kostnad på några tusen kronor för areamätningen.

Areamätning betyder ofta ökat värde

Varje kvadratmeter är värd pengar. Om areamätaren upptäcker att lägenheten är större än angivet har du tjänat extra pengar. Det är svårt att hitta en enklare inkomstkälla.

Om din lägenhet visar sig vara större än angivet och du bor i en bostadsrätt, kan du enkelt skicka in mätbeviset till föreningen. Mätbeviset ska ha utfärdats av en areamätare som följer mätbestämmelserna och för att anses vara giltigt. Föreningen ser sedan till justera lägenhetens yta.

Många människor gör en areamätning

Det är en påtaglig ökning av areamätningar över hela landet för närvarande, särskilt med tanke på de höga räntorna och människors strävan att återfå förlorade pengar vid försäljning. Att beställa en areamätning för att verifiera lägenhetens verkliga storlek är en mycket smidig process.

Kostnaden för att mäta en lägenhet på cirka 80 kvadratmeter ligger vanligtvis på minst 3 000 kronor. Priserna stiger vanligtvis när en verifierad areamätare utför mätningen.

Författare: Martin Olsson

Vi finns till för Sveriges alla företagare och backar upp våra anslutna företag till 100%

Anslut ditt företag och alliera dig med oss!

Vi erbjuder massor av tjänster till våra anslutna företag. Se vad vi erbjuder och hur vi kan backa upp dig och ditt företag.