Bolagsalliansen

Adressändra när du flyttar från Sverige

Nyhet

Om du flyttar utomlands är det viktigt att du registrerar din nya adress genom att göra en adressändring. För dig som redan bor utomlands och planerar att flytta till en annan adress inom samma land, bör du rapportera din nya adress till Skatteverket.

Att hålla din adress uppdaterad är betydelsefullt eftersom det har inverkan på vissa aspekter för dig. Bland annat behåller du din rösträtt när du flyttat utomlands i tio år.

Då ska du adressändra

Om din avsikt är att vistas utomlands i ett år eller längre, är det nödvändigt att du meddelar detta till Skatteverket. Det gäller även om du initialt planerat att vara utomlands för en kortare period, men sedan beslutar att förlänga din vistelse till ett år eller mer.

Här kan du adressändra

I länken har kan du registrera din nya adress och ange hur många månader du vill att din post ska vidarebefordras för att säkerställa att du inte missar viktig post eller meddelanden. För mer detaljerad information kan du läsa vidare på webbplatsen.

Vi finns till för Sveriges alla företagare och backar upp våra anslutna företag till 100%

Anslut ditt företag och alliera dig med oss!

Vi erbjuder massor av tjänster till våra anslutna företag. Se vad vi erbjuder och hur vi kan backa upp dig och ditt företag.